8 store udbenede sild
salt
1 bdt dild
Kogelage:
2 dl vand
1 dl eddike
1 ½ tsk salt
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 skive peberrod
10 hele peberkorn
4 hele allehånde
2 hele nelliker
Klip rygfinnerne af og se efter for ben.
Skrab sildene rene.
Drys fileterne med salt og lad dem trække 10 min.
Skyl sildene og tør dem med køkkenrulle.
Læg en kvist dild i hver sild og rul dem sammen fra hale mod hoved.
Læg dem på sammenføjningen i et stort ovnfast fad.
Kog lagen sammen af de over nævnte ingredienser og lad den småkoge 10 min.
Lad lagen afkøle lidt og hæld den derefter over silden.
Dæk fadet med folie og stil det på risten midt i ovnen ved 200ºC i
10-15 min. til sildene er møre.
Lad sildene afkøle i lagen.