Logo

Schwarzwälder Kirschtorte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Schwarzwälder Kirschtorte

Schwarzwälder Kirschtorte fandt sin nuværende form i 1915, hvor patissier'en Joseph Keller lancerede den på Cafe Agner i Bad Godesberg, Nordrhein-Westphalen. Opskriften bliver første gang nævnt i 1934 - og i dag er den kendt over hele verden. Med god grund. Torte betyder ikke tærte – men lagkage, og det drejer sig her om en chokolade-lagkage med kirsebær og flødeskum. Stor kage!

 

340 gram rørsukker

340 gram usaltet smør

6 æg, skilt i hvider og blommer

240 gram hvedemel

1½ tsk bagepulver

100 gram cacao

Syltede kirsebær (fx de italienske Amarena Fabri)

2 spsk kirsch (eller rom)

1 liter piskefløde

50 gram mørk chokolade

 

Pisk smør og sukker sammen og rør æggeblommerne i en for en.

Rør derefter hvedemelet og kakaoen i sammen med bagepulver og slut af med de stiftpiskede hvider.

Bag kagen i en springform i 35-40 minutter ved 190°C. (hertil kan laves dagen før)

Køl kagen af og skær den vandret i tre bunde (har du ikke en lang brødkniv, kan du bruge et stykke sytråd).

Si kirsebærrene fra lagen, kog lagen ind til sirupskonsistens og bland den med kirsch eller rom.

Stryg bundene med lagen.

Pisk fløden stiv, og belæg den nederste bund med fløde og syltede kirsebær.

Fortsæt med den næste bund.

A.) Dekorer hele kagen med flødeskum, drys med chokoladespåner og evt. syltede kirsebær.

Eller

B.) Giv kagen chokoladeglasur øverst og piskefløde langs siderne.

Dekorer med chokoladespåner og evt. syltede kirsebær.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (12 stemmer)
Siden er blevet set 7.465 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Malteser semi-freddoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os