4 personer: 
750 g kartofler 
500 g knoldselleri 
2 æbler (300 g) 
25 g smør/plantemargarine 
salt og peber 
 
1 person: 
185 g kartofler 
125 g knoldselleri 
½ æble (75 g) 
6 g smør/plantemargarine
salt og peber 
 
Skær de skrællede kartofler og selleri i tern og kog dem møre i vand, der lige dækker. 
Skær de skrællede æbler i både. Læg dem ned til kartoflerne, når de er næsten møre. 
Læg låg på og lad det hele blive helt mørt. 
Si væden fra og gem den. 
Mos kartoffelblandingen, tilsæt smør/plantemargarine og spæd med lidt af kogevandet. 
Smag til med salt og peber. 
Server som tilbehør til svinekød, fjerkræ eller fisk. 
 
Tips: Kog evt. en smule frisk timian sammen med kartoflerne eller server med et drys friskhakket persille. Hvis du udelader smør/plantemargarineret og kun bruger kogevandet, er retten nede på 4, 1 % FE. 
 
Energi pr. portion: 1270 kJ/305 kcal Protein: 8,1% Fedt: 18,7% Kulhydrat: 73,2%