1 kg små kartofler 
2 spsk  salt 
 
Kartoflerne flækkes midt over, på langs eller på tværs, sættes i ildfast fad i ovnen på 200°C en god halv time. 
Med en teske graves kødet ud af skindet. 
Skallerne sættes i ovnen igen, hvor de tørrer en halv times tid. 
De skal være godt sprøde i kanterne. 
Skindkartoflerne kan dyppes i forskellige dressinger: 
Det, du har gravet ud af kartoflerne, kan gemmes i køleskab et par dage. 
Når du vil bruge det, kan du lave en gang brasekartofler med bacon, løg eller hvad du nu har. 
-- 
 
Hytteret 
hakkede tomater 
lidt HP-sauce 
lidt fløde 
 
Ingredienserne røres godt sammen og bruges som dyppelse. 
-- 
 
En håndfuld modne tomater 
lidt olivenolie 
en spsk  chilisauce 
 
Ingredienserne blendes, smages til med lidt sukker og bruges til kartoflerne. 
-- 
 
En skrællet agurk 
tykmælk 
paprika 
 
Agurken blendes og røres op med tykmælk, smages til med paprika og fyldes i kartoffelskindene 
-- 
 
Mild soyasauce
reven peberrod 
lidt citronskal 
saft af citron 
saft af appelsin 
 
Ingredienserne røres sammen til en marinade, der dryppes over kartoflerne.