1 hel kylling
2 ½ dl hvedemel siet
1 dl hjemmelavet rasp
5 dl sødmælk
½ tsk bagepulver
salt og peber
Til stegning: ca. 300 gram smør og 2 dl vegetabilsk olie
Skær kyllingen ud i mellemstore stykker. det er lidt svært at give
nøjagtig anvisning her, da det er op til den enkelte at vælge hvor store
stykkerne skal være, men skær fx. brystet i fire stykker og bevar
henholdsvis underlår og overlår hele.
Husk på at det bedste resultat opnås hvis stykkerne er nogenlunde lige
store.
Anbring kyllingestykkerne i en stor køkkenskål og lad dem marinere
totalt dækket af mælken i køleskab i mindst fire timer, gerne i tolv
timer.
Bland nu hvedemel, rasp og bagepulver i en ren madplastpose, stegepose eller
lignende, tag de marinerede kyllingestykker op, drys dem let med salt og
peber og læg dem i plastposen og ryst grundigt, indtil de alle er
ensartet dækket af raspblandingen.
Fedtstoffet opvarmes i en eller to stegepander, indtil det er meget
varmt, det må dog ikke ryge ( fedtstoffet skal stå i en dybde af ca. 2
cm. i panden).
Læg de panerede kyllingestykker i fedtstoffet og steg dem uden låg ved
medium varme, idet stykkerne undertiden vendes. Stegningen tager fra
30–60 minutter afhængig af kyllingestykkernes størrelse.
Det er meget vigtigt at stege ved medium varme, hvis varmen er for høj,
bliver stykkerne brændt uden på, før de er gennemstegte, og hvis
varmen er for lav, bliver de ikke sprøde.