Logo

Spegesild, nedlagte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fede indmadssild bruges; de åbnes under hovedet, hvor tarmen tages ud. Hovedet, mælken og rognen bliver siddende.
Silden skylles ikke. En stærk saltlage blandes, så stærk, at den kan bære et æg. Silden lægges i denne lage til næste dag. Tages op og får lov at løbe af. Groft salt eller mellemsalt lægges i bunden af en stenkrukke eller træbøtte. Sildene lægges tæt med ryggen nedad ovenpå et lag salt, og med rigeligt salt og lidt sukker imellem hvert lag. Krydslæg lagene. øverst lægges rigeligt med salt. Tallerken eller anden vægt lægges på for at holde sildene nede, og for at forhindre at de bliver gule og harske. Bøtten dækkes med et låg. Henstår i 1-1 ½ måned.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 481 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her