Logo

Sprængt oksebryst i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ¼ kg oksebryst
1 liter vand
150 g salt
1 tsk salpeter
40 g smør/margarine
40 g sukker
hvidkål
2 spsk hvedemel
       
Bring vand, salt, salpeter og sukker i kog og afkøl lagen.
Læg kødet i en skål og hæld den kolde lage over.
Den skal dække kødet.
Det skal stå koldt 2-3 dage.
Tør kødet af og kom det i den gennemfugtede lergryde/stegeso.
Hæld frisk vand på, til kødet er dækket.
Kog oksebrystet i 2-3 timer ved 200ºC.
Kødet skal være så mørt, at benene nemt kan trækkes ud.
I de sidste 45 minutter af kogetiden kan der koges fintsnittet hvidkål
eller spidskål med i gryden.
Tag kødet op og tilsæt kålen en smørbolle og smag stuvningen til.
Spis groft rugbrød og sennep til det sprængte oksebryst.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her