valnødder og flødekogte skorzonerødder til 4 personer
 
Ca. 1 kg kalveinderlår, fx. en roastbeef
kødsnor
salt - gerne havsalt og peber 
1-2 spsk olivenolie
2-3 rosmarinkviste
 
Ristet grønkål:
1 lille stok grønkål
valnøddeolie
sherryvineddike
1 citron
 
Flødekogte skorzonerrødder:
4-8 skorzonerrødder
2 dl fløde
25 g smør 
muskatnød
 
Ristede valnødder:
100 g valnødder
 
Snør inderlåret med kødsnor, eller bed slagteren om at gøre det. 
Krydr inderlåret med salt og peber. 
Brun kødet i olie med rosmarinkviste på en pande, steg kødet færdigt i ovnen ved 180ºC til centrumtemperaturen er 62º.
Pluk grønkålsbladene af stokken, fjern de grove ribber, skyl bladene og tør dem før de ristes på en varm pande i lidt olivenolie. 
Vend de ristede grønkålsblade lige inden servering i en blanding af valnøddeolie, lidt sherryvineddike, salt og citronskal i tynde strimler.
 
Skræl skorzonerrødderne lige før brug og læg dem i vand med citronsaft. 
Skær dem i ca. 4 cm skrå skiver og kog dem knap møre i fløde med smør. 
Krydr med revet muskat og salt.
Rist valnødderne i den varme ovn eller på en pande. 
Vend nødderne med lidt valnøddeolie og salt.