På Bornholm stod sennep altid på spisebordet ved måltiderne, uanset om det var morgenmad, middagsmad eller aftensmad. Der blev spist sennep til alt muligt: På brødet, til kødet og silden.
 
8 saltsild 
Rugmel 
Svinefedt 
7 dl mælk 
2-3 spsk  hvedemel 
1-2 spsk  sennep 
Salt, peber og kanel 
50 g smør 
Tilbehør: Kogte kartofler og syltede rødbeder (af nyere dato) 
 
Sildene udvandes i 1 døgn, renses og udbenes. 
De vendes i rugmel, steges i svinefedtet ca. 8 min. på hver side. 
Mælken bringes i kog og melet piskes i til en jævning. 
Saucen smages til med sennep, salt, peber og kanel. 
Til slut røres smørret i saucen, som skal være tyk. 
Saltsildene serveres med kogte kartofler og saucen samt evt. rødbeder. 
Stegt saltsild blev også ofte serveret i stegefedtet eller med Meldyppe.
 
Meldyppe til Stegt saltsild:
7 dl mælk 
2-3 spsk  hvedemel 
Salt, peber og kanel 
50 g smør
 
Jævningen smages til med salt, peber og kanel. 
Smørret røres i, til det er smeltet. 
Lad meldyppen koge op. 
Meldyppe serveres varm bl.a. til Stegt saltsild.