4 personer 
 
2 tsk olivenolie 
2 stilke bladselleri med blade, hakket 
2 porrer, hakket 
1 gulerod, skåret i fine terninger 
50 g korn, fx. perlebyg (se tilberedningstid på pakken) 
1,2 l frisk grønsagsfond (se dette) 
125 g sukkerærter, snittet på skrå 
salt og peber 
 
Opvarm olien i en gryde og tilsæt hakket bladselleri sammen med porrer og gulerod. 
Lad blandingen koge over medium varme i 10 minutter. 
Tilsæt korn og fond under omrøring, smag til med krydderier og lad det simre i 20 minutter. Tilsæt til sidst sukkerærter og lad suppen simre i et par minutter. 
Øs suppen op i varme suppetallerkener og server. 
 
kJ 322; protein 3 g; fedt 2 g; kulhydrat 13 g 
 
Variation: Kraftig lammesuppe (4 personer) 
Suppen tilberedes efter hovedopskriften, men i stedet for sukkerærter tilsættes 125 g kogt, strimlet, magert lammekød. 
Når kødet er kommet i suppen, koges suppen i 5 minutter inden servering. 
 
kJ 562; protein 11 g; fedt 5 g; kulhydrat 13 g