Logo

Svensk lagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

foto af min egen udgave af den svenske lagkage. Jeg lægger den ikke sammen, men fylder is, små flødeboller, jordbær og flydende chokolade på toppen


#Ingredienser:

250 g smør eller margarine
175 g melis
4 æggeblommer
10 spsk mælk
175 g hvedemel
4 tsk bagepulver

Marengs:
4 æggehvider
340 g sukker
75-100 g hasselnøddekerner

Fyld: 4 dl piskefløde

*

Rør fedtstof og sukker godt sammen.

Rør æggeblommer i en af gangen.

Bland hvedemel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.

Kom dejen i en bradepande ca. 25 x 40 cm. der er beklædt med bagepapir.


Pisk æggehviderne meget stive og vent forsigtig sukkeret i.

Bred marengsen ud over dejen.

Hak nødderne og drys dem over.
Bag kagen ca. 45 min ved 150 °C.


Lad den blive kold.

Træk forsigtig papiret af kagen ved hjælp af en kniv eller vend den forsigtig,

Skær kagen midt over (vandret) som en lagkage.

Pisk fløden stiv og smør på underste lag - læg det øverste lag på igen.

--

Øverst er så et foto af min egen udgave af den svenske lagkage. Jeg lægger den ikke sammen, men fylder is, små flødeboller, jordbær og flydende chokolade på toppen, det er lækkert i sommervarmen.

Venlig hilsen Marianne, Rødvig på Stevns.

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (14 stemmer)
Siden er blevet set 5.410 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
81721-11-2012 16:44:07 Henny Skovvang
Vil gerne have nyhedsbrev

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her