10 store asier 
125 g  salt 
8 skalotteløg 
1 pose blandede asiekrydderier 
25 g  skrællet peberrod 
4 drueblade  
2 l. eddike 
1 kg  sukker 
Asierne tørres i et viskestykke, derefter skrælles de, flækkes og kernerne fjernes. 
Læg dem i en krukke lagvis med salt, kvarte pillede løg, krydderposen, de skyllede, aftørrede drueblade  samt peberroden delt i kvarte. 
Læg en tallerken over til pres. Lad det stå 12 time, et køligt sted. 
Rør sukkeret ud i eddiken, så det er helt opløst. 
Hæld saltlagen væk fra asierne og tør det hele  i et viskestykke. Læg det tilbage i krukken. 
Hæld den kolde sukkereddike opløsning over. 
Luk til og stil kold i 4 dage. 
Hæld eddiken over i en gryde og tag e.v.t. krydderposen fra. 
Kog eddiken igennem ved kraftigt blus i 2-3 min. skum evt. grums fra. 
Eddiken afkøles og hældes over, der lukkes til.  
Skal stå koldt i mindst 12 dage inden de bruges.