Logo

Syltede grønne agurker - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Syltede grønne agurker - Marie's

Grønne agurker er det allerbedste sursylt til den mørke vinter.

 

1 kg små agurker

100 g groft salt pr. liter vand

Eddikelage:

3/4 liter eddike

350 g sukker

1 pose syltekrydderier eller

3 stk gule sennepskorn

2-3 laurbærblade

3 tsk sorte peberkorn

2-3 røde chilipebre

Endvidere:

Konserveringsmiddel og dildkroner

 

Vask agurkerne godt for jord.

Prik dem med en gaffel og/eller skær den yderste spids af hver ende af agurken, så trænger eddikelagen helt ind og gør dem sprøde.

Opløs saltet i kogende vand.

Lad det svale af inden det hældes over agur­kerne.

Lad dem stå koldt til næste dag.

Tag agurkerne op af saltlagen og tør dem godt med et rent viskestykke.

Læg agurkerne i rene glas eller kom dem på krukke.

Bring eddiken i kog med sukker og krydderier.

Hæld den koghede lage over agurkerne og dæk dem med en tallerken.

Lad agurkerne trække med lagen et par dage.

Hæld lagen fra og bring den i kog.

Tag gryden fra varmen og tilsæt kon­serveringsmiddel.

Kom dildkroner på agurkerne.

Hæld den koghede lage, over agurkerne og bind straks til.

Smag på agurkerne efter en lille måneds tid; hvis de er tilpas krydrede i smagen, kan krydderiposen eller en del af krydderierne fiskes op - ellers kan agurkerne blive for stærke

 

Tips: Det smager godt at tilsætte små perle (sylte)løg sammen med agurkerne. Beregn ca. 250 g til denne portion og kom dem i glasset sam­men med agurkerne, før den koghede eddikelage hældes på første gang.

 

Bitre agurker: Efter en tør sommer kan der forekomme en del bitre agurker og asier. Det bitre sidder fortrinsvis i stilkenden. Smag på agurker og asier inden de syltes. Er de bitre, saltes de først på almindelig måde, hvorefter de overhældes med ren eddike tilsat konserveringsmiddel. Efter en uges tid vil det bitre være trukket ud af agurken, og de syltes på sædvanlig vis.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Clementin-clafoutis - Oh My Darling, Clementine ClafoutisClafoutis er en klassisk fransk dessert, og navnet betyder ”at fylde” traditionelt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os