4 personer: 
 
500 g modne tomater (eller 1 dåse hakkede) 
2 røde peberfrugter (250 g) 
1 løg (150g) 
2 fed hvidløg 
2 tsk olivenolie 
1 spsk vineddike 
1 ¼ l grønsagsbouillon 
1 tsk tørret basilikum 
salt og peber 
 
1 person: 
125 g modne tomater (eller ¼ dåse hakkede) 
½ rød peberfrugt (65 g) 
¼ løg (40 g) 
½ fed hvidløg 
¼ tsk olie 
¾ tsk vineddike 
4 dl grønsagsbouillon 
¼ tsk tørret basilikum 
salt og peber 
 
Skær tomaterne i kvarter. 
Halver peberfrugterne, kasser kernerne og skær frugtkødet ud i tern. 
Sauter tomat og peberfrugt i olivenolie sammen med hakket løg og hvidløg. 
Hæld vineddike på og lad det koge helt ind. 
Tilsæt bouillon og basilikum og lad suppen simre i 15 minutter. 
Blend suppen, giv den et opkog og smag til med salt og peber. 
Server med godt brød. 
 
Tips: Rør lidt afdryppet yoghurt med lidt frisk basilikum, salt og peber og læg en skefuld i hver tallerken suppe. 
 
Energi pr. portion: 475 kJ/114 kcal  Protein: 20,9% Fedt: 29,4% Kulhydrat: 49,7%