Domatesli pilavis
50 g margarine 
1 løg, skåret i tynde skiver 
1 dåse flåede tomater 
1 fed hvidløg 
½ tsk tørret basilikum 
3 tsk persille 
1 tsk salt 
½ tsk peber, friskkværnet 
350 g langkornet ris 
900 ml vand 
2 bouillon-terninger 
Smelt margarinen i en stor gryde. Tilsat løg-skiverne og lad det stege i 5-10 min indtil de er bløde, men ikke brune. Tilsæt tomat, hvidløg, basilikum, persille, salt og peber og lad det stege i 3-4 min, der omrøres hyppigt. Tilsæt risene og bland det godt. Tilsæt vand og bouillon-terningerne og lad det hele koge kraftigt i ca. 3 min. Skru ned for blusset, kom låg over og lad det simre i ca 15-20 min indtil væden er blevet absorberet. Skru ned for varmen, fjern låget, kom et viskestykke over og læg låget på igen. Lad pilaf'en "hvile" i 10-15 minutter, hæld over i en skål, rør op i risen med en langgrenet gaffel og server.