Logo

Tranebærgelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 kg tranebær
3 dl vand
700 g sukker pr. liter saft
 
Rens og skyl tranebærrene.
Hæld dem i en gryde sammen med vandet og lad dem koge i 10-15 minutter.
Bærrene hænges til afdrypning.
Mål saften og hæld den i en lav, bred kasserolle.
Lad det koge et par minutter.
Tilsæt sukker lidt efter lidt, og rør godt til sukkeret er opløst, før saften begynder at koge igen.
Lad saften småkoge uden at røre i den.
Kogetiden kan variere fra 5 til 20 minutter.
Den bør ikke koge for længe, for da bliver den sej og ikke stiv.
Geléprøven er vigtig for at finde ud af om geleen er færdig.
Tag lidt gelé på en tallerken og træk en ske gennem når den er kold.
Hvis geléen rynker sig foran skeen, er den færdig, hvis ikke må den koge nogle minutter til.
La den færdige gele stå nogle minutter.
Brug en hulske og tag forsigtigt skummet væk og den tynde hinde som er
dannet på overfladen.
Hvis der ikke bliver en hinde, er det et tegn på at geleen ikke bliver stiv.
Da må man tilsætte lidt ekstra sukker og koge den op igen.
Hæld geleen i varme, steriliseret små glas.
Lad den blive kold og glassene bindes til.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Friskostparfait med mynte- og sirupsmarinerede jordbærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os