2 dåser tun vand (300 g kød) 
½ spsk  tørret dild 
100 gram god mayonnaise 
1 spsk  18% cremefraiche 
salt og peber 
1 spsk  revet løg 
6 blade husblas 
saft af 1 citron 
2 ½ dl  fløde 
 
Pynt: 
1 glas kaviar 
½ agurk 
purløg
 
Mos det afdryppede tunkød med dild og rør mayonnaise, cremefraiche, salt, peber og revet løg. 
Smelt opblødt husblas over vandbad, tilsæt citronsaft og rør det i tunblandingen. 
Pisk fløden og vend det i. 
Fyld moussen i en oliesmurt springform og lad den stivne koldt. 
Vend ud på et fad ved serveringen. 
Pynt med kaviar, halve agurkeskiver og klippet purløg. 
Denne mousse kan udmærket fryses. 
Tages da op ca. 4 timer forud og pyntes ved serveringen.
  
Tips: Denne populære forret kan også serveres med rejer, dilddressing og flûte.