Logo

- Morgenmad 2 ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Start altid dagen med et godt morgenmåltid, også selvom du er på slankekur. Drik altid et stort glas vand, uanset hvad du ellers drikker.
 
Fiberholdige kornprodukter
Brødet skal være fiberrigt. Det er mørkt rugbrød, grahams­brød, grovbrød, grovboller og groft knækbrød. Fedtstof skal skrabes, og brug plantemargarine eller -minarine med 55% flerumættede fedtsyrer. Minarine indeholder halvt så meget fedtstof som plantemargarine. Spis desuden havregryn, mtisli, øllebrød eller fiberdrys.
 
Mælkeprodukter
Brug de magre udgaver: skummet- eller kærnemælk, evt. let­mælk, letmælksyoghurt, ylette osv. Det er det daglige for­brug, der tæller mest. Undgå frugt yoghurt, fordi de indehol­der så meget sukker.-Vælg magre oste på 5 %, 10 % og 20 %. Der er meget fedt i selv en 30 % ost, så spar på den. Brug helst kvark og rygeost på 5 % samt hytteret med frugt eller grønt som pynt.
 
Frugt og grønsager
Frugt og grønsager bør dagligt indgå i morgenmaden. Spis hele frugter fremfor juice, så får du fibrene med. Tomat, Agurk, spirer, peberfrugt og gulerodsråkost er et godt supple­ment til morgenbordet. Prøv at blande frugt og spirer i mtisli eller havregryn. Brug grønsager og frugt i skiver som pålæg.
 
Marmelade og honning
Spar på marmelade og honning, det indeholder meget suk­ker. Lav selv eller køb marmelade med mindst muligt sukker i. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her