Disse lækre bagels er lavet med kommen og koriander. Kan spises som de er, eller med for eksempel laks eller kylling. Kan bruges til morgenmad eller frokost. 20 brød.
#
15 g gær
3 dl vand eller vand blandet med mælk
1 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt kommen
425-475 g hvedemel
100 g blødt smør eller margarine
1 spsk olie
æg til pensling
sesamfrø eller birkes til pynt
*
Rør gæren ud i den lunede væske i et dejfad. Tilsæt æg, salt, sukker og krydderier, og pisk blandingen godt sammen.
Tilsæt halvdelen af melet, og bland det godt.
Rør det bløde smør eller margarinen i. Ælt gradvist mere hvedemel i, indtil dejen slipper dejfadet.
Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
Hæld 1 spsk olie i et nyt dejfad, læg dejen i, og lad den hæve med film over i 30 min.
Slå dejen ned, og del den i 20 lige store stykker, som trilles til pølser, der er lidt tyndere i begge ender. Fugt den ene ende med lidt vand, og sæt pølserne sammen til ringe.
Lad ringene hæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade.
Bring vandet i kog i en stor gryde.
Læg forsigtigt 2-3 ringe i vandet ad gangen, og kog dem 20 sekunder på hver side.
Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af, og læg dem på bagepladen.
Ægget piskes sammen med lidt vand, og kransene pensles og drysses med birkes eller sesam.
Bag dem i ovnen ved ca. 220 ºC i 20-25 min.
Lad dem køle af på en bagerist.