12 stk
Brioche-dej:
15 g gær
250 g bageforbedret hvedemel
1 knsp salt
2 tsk sukker
2 æg, sammenpiskede
60 g smeltet smør
90 g mørk chokolade, hakket
2 spsk malede mandler
groftrevet skal af 1 appelsin
pisket æg til pensling perlesukker til drys (kan udelades)
*
Bland gær med 5 tsk lunkent vand i en skål. Hæld hvedemel, salt og sukker i en anden skål, tilsæt gærvæsken, æg og smør og bland det hele til en blød dej. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt det i 5 minutter. (Dejen er noget klæbrig i starten, men bliver fastere, når den æltes.)
Læg dejen i en skål, dæk den med oliesmurt plasticfolie og stil den et lunt sted, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Bland chokolade, malede mandler og appelsinskal i en skål.
Ælt den hævede dej let på et meldrysset bord Del dejen i 12 lige store portioner. Rul hvert stykke ud til et 8 cm kvadrat.
Del chokolade blandingen i 12 dele og fordel den på de 12 kvadrater. Fold de 2 modsatte sider sammen over fyldet og pres kanterne godt sammen. Rul dem sammen til pæne former.
Læg dejrullerne med sammenføjningerne nedad på en velsmurt bageplade. Prik med en saks nogle huller i hver enkelt. Dæk dem med smurt plasticfilm og stil dem til hævning et lunt sted, indtil de er hævet til næsten dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 200°. Pensl briocherne med pisket æg og drys om ønsket med perlesukker.
Bag dem i 12 minutter, eller indtil de er gyldenbrune og gennembagte. Server dem lune.
Variation: Lav forskelligtformede briocher ved at presse dejrullerne i velsmurte tarteletforme, pensl dem og bag dem som ovenfor anført. Lav om ønsket halvdelen i en form og resten i en anden.