Fra dengang hvor quarterback Ben Roethlisberger (number 7) blev den store helt i Pittsburgh med sejren over Seattle Seahawks. Oplev magien og gå ikke sulten i seng.
Nedenfor får du opskriften på den legendariske, adrenalinpumpende og testosteronfyldte Roethlisburger, importeret direkte fra Pittsburgh. I de fleste diners (små restauranter) omkring Steelers' stadion Heinz Field, kunne man nemlig købe denne helt specielle burger, opkaldt efter holdets quarterback, i tiden omkring Super Bowl-triumfen i februar 2006.
Quarterback'en med nr. 7 på ryggen - lige under navnet Roethlisberger - var så populær i Pittsburgh eller Roetlisburgh, som byen hedder i NFL-sæsonen, at hans navn selvfølgelig har inspireret til burgeren.
1 Portuguese roll - en aflang sprød burgerbolle
1 god frankfurter pølse
150 gram oksekød
2 æg
Lidt fløde eller mælk (til den kalorielette udgave?)
1 løg
cheddarost
4 skiver bacon
4 tomatskiver
icebergsalat, groft skåret
Smør og olie
Skær løget i halve ringe.
Kom lidt olie i en kasserolle og kom løgene i.
Salt peber og et drys sukker.
Svits indtil de er gyldne og riv en masse cheddarost i.
Omtrent lige dele ost og løg.
Ælt oksekødet i hænderne et par minutters tid.
Bank det fladt (5-7 mm) og form det efter bollen.
Brun lidt smør og olie af på en pande og læg bøffen på.
Den skal have 3 minutter på hver side.
Rist bacon og pølsen ved siden af.
Krydr med salt og peber til sidst.
Slå 2 æg ud i en skål, hæld lidt fløde i og pisk godt.
Kom olie i en brandvarm kasserolle og hæld æggemassen i.
Krydr med salt og peber.
Rør rundt og kom i en skål, når konsistensen af røræggene er god.
Læg røræg på bunden af burgerbollen.
Læg pølsen og bøffen ovenpå.
Løg og ost ovenpå.
Bacon ovenpå, salat og tomatskiver og burgerbollen øverst.
Server med ketchup til.
Man kan købe en Roethlisburger overalt i Pittsburgh og den koster selvfølgelig 7 dollars.