
 
Der er brugt både
blancheret knoldselleri og rå bladselleri i salaten. Sammen med æbler og nødder
giver det masser af sprødhed. 
4 personer. Arbejdstid:
15 min. Kogetid: 1 min. 
 
#
Salat: 
125 g skrællet
knoldselleri 
2-3 stilke
blegselleri 
1-2 æbler 
1 spsk citronsaft 
50 g hassel- eller
valnødder 
 
Dressing: 
50 g mayonnaise 
1 dl cremefraiche eller fromage frais 
1 spsk citronsaft 
1 tsk sukker 
salt og peber 
*
 
Skær knoldsellerien
i tynde strimler eller terninger, og blancher dem hurtigt i kogende vand. 
Læg dem straks i
iskoldt vand, og lad dem dryppe af. 
Skræl
blegselleristilkene på ydersiden, og skær dem i tynde strimler eller terninger.
 
Vask æblerne, og
skær dem i tynde strimler eller terninger. 
Vend dem sammen med
citronsaft. 
Pisk mayonnaise og
cremefraiche sammen, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber. 
Vend de to slags
selleri og æbler i dressingen, og drys med hakkede nødder. 
Server som tilbehør
til stegt kød eller kogt skinke.