Logo

Æblechutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æblechutney

 

Kog selv en god og krydret chutney med æbler som basis - nedfaldsæbler kan sagtens bruges. Chutneyen er lækkert tilbehør til koldt kød, stege, gryderetter og kraftige oste.

ca. 12 dl. Arbejdstid: 1 time. Kogetid: 1-1½ time. Chutney er ikke fryseegnet.  

 

#

2 rødløg eller alm. løg

1200 g æbler (1 kg renset vægt)

1 økologisk citron

30-50 g frisk ingefær

1 frisk chili

1 stang kanel

8 sorte peberkorn

8 kardemommekapsler

1 tsk sennepsfrø

500 g sukker eller farin/muscovado

3 dl æblevineddike

100 g rosiner eller soltørrede tranebær

1 tsk groft salt

*

 

Pil rødløgene, og hak dem fint.

Skræl æblerne, udkern dem, og skær dem i små stykker.

Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften.

Skræl ingefæren, og skær den i papirtynde skiver.

Skær skiverne i tynde strimler, og snit strimlerne fint.

Vask chilien, og skær den i tynde skiver.

Halver chilien, og fjern frø og mellemvægge først, hvis du ikke ønsker den fulde chilistyrke.

Bland rødløg, æbler, citronskal og -saft, ingefær og chili i en stor gryde.

Læg de tørrede krydderier i et tefilter/gazepose, og læg dem i gryden.

Tilsæt sukker, eddike, rosiner og salt, og giv det et langsomt opkog under omrøring.

Lad chutneyen simre i 1-1½ time, til den er så tyk, at du kan trække et spor i overfladen med en ske.

Fisk krydderiposen op, og fyld chutneyen i steriliserede glas (se TIPS).

Luk dem til med det samme.

Opbevar chutneyen mørkt og køligt - den bliver endnu bedre efter 1 måneds opbevaring.

Opbevar åbnede glas i køleskabet.

 

TIPS: Steriliser syltetøjsglassene: Kog glas og låg i en stor gryde med vand i 10 min. - eller varm dem igennem i ovnen ved 120 °C i ca 20 min. Eller brug Atamon efter flaskens anvisning.

 

Æblechutney


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.560 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• GuldborgStammer fra landsbyen Guldborg på Lolland. Den er angiveligt fundet i 1800-tallet, men er...
• Æblegløgg med ingefær og timianHvem siger, at gløgg skal serveres i krus? Gør anretningen mere festlig og hæld den i...
• Gammeldags æblekage fra LyøOpskriften er fra før år 1800, men den tilberedes den dag i dag
• Piemontesisk vanilledessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os