Logo

Aïoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Aïoli


Kold sauce af knust hvidløg, olie og æggeblomme, en sammensat mayonnaise. Anvendes til grønsager, kogt fisk, især klipfisk, eller kød. (4 pers.)


#
2 øko-æggeblommer eller 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
Maldonsalt
2-3 dl neutralt smagende (oliven)olie
friskpresset hvidløg efter smag
1-2 håndfulde finthakkede krydderurter
Tilbehør:
et udvalg af crudités, fx sukkerærter, bladselleri, blomkål, gulerødder, peberfrugt, agurk hjertesalatblade eller grønne asparges
*


Pisk æggeblommerne kort sammen med saltet, og tilsæt derefter olien i en tynd vedvarende stråle, indtil konsistensen er ensartet.
Brug enten en håndmikser eller et piskeris, begge dele virker upåklageligt.
Når massen er som mayonnaise, piskes hvidløg og krydderurter i.


Rens grønsagerne, og skær dem i stave, eller hvad der nu passer.
Anret de rå grønsager på et fad, og server med aïoli.






Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt rådyrkølle med rødvinskogte pærerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kalkun og avocado-sandwichEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Panerede koteletter på grønsagsbundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær-is med melonkuglerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os