5 kg  fuldmodne tomater 
500 gram sure æbler 
325 gram løg 
4 fed hvidløg 
¼ selleri 
3 dl  vand 
3 spsk  salt 
1 ½ tsk  peber 
200 gram sukker 
1 spsk  gult sennepspulver 
1 spsk  kanel 
2 tsk  stødt allehånde 
2 tsk  stødte nelliker 
½ liter eddike
 
De ituskårne tomater og æbler varmes langsomt op under låg til de begynder at afgive saften. 
Massen afkøles – og blendes herefter – eller gnides gennem en grov sigte.
De ituskårne løg, hvidløg og selleri koges 20 minutter i 3 dl  vand. 
Vandet sies fra. 
Blend løg-selleriblandingen – eller gnid den gennem en grov sigte. 
Kom det i tomat – æble massen.
Tilsæt salt, sukker og krydderier og kog det sagte i 1 time. 
Tilsæt eddiken og kog videre i ca. 1 time, men uden låg til væden er tilpas 
fordampet. 
Mål den indkogte pure. 
Tilsæt ½ tsk  Atamonpulver pr. hele liter ketchup. 
Fyld blandingen på rene glas, mens den er så varm som muligt