500 g  store  gamle kartofler
100 g  smør
1 tsk  fint salt
peber
Skræl kartoflerne, skær dem i 1 mm tynde skiver og skyl dem i rigeligt, koldt vand i en stor skål.  
Tag dem op og tør dem i et viskestykke. 
Smelt smørret i en lille  kasserolle og lad det stå, til bundfaldet har samlet sig.  
Brun kun det øverste - klarede - smør til kartoflerne. 
Smør et halvdybt ovnfast fad med det klarede smør og arranger (evt. i cirkel) kartoflerne taglagt. 
Dæk først bunden, krydr med salt og peber, og fordel lidt klaret smør over, og fortsæt sådan, til alle kartoffelskiver er anbragt. 
Slut med klaret smør. 
Bag kartoflerne i ovnen ved 200° i 45 min. 
Stik spidsen af en kniv i kartoflerne og mærk, om de er møre. 
Vend de gyldne kartofler ud på et fad eller servér dem direkte fra fadet.
Tips: Annakartofler passer fint til retter med stegt kød. 
Annakartofler kan også brunes på undersiden. Man kan også lave dem 
på en stegepande - især hvis det ikke er til for mange. Så lægges de 
velaftørrede kartoffelskiver i rigeligt klaret smør på panden og steges 
10-15 min på hver side. Den gyldenbrune kartoffelkage lægges på et 
serveringsfad og skæres ud ved bordet.