Logo

Appelsinkogte rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Appelsinkogte rodfrugter

 

Rodfrugterne får både syrlighed og sødme fra appelsinerne, og lidt ingefær er prikken over i'et.

4-5 personer. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

1 kg rodfrugter (selleri, persillerod, gulerødder, rødbeder el. lign.)

10 g ingefær

2-3 økologiske appelsiner

1 spsk olie

lidt persille

salt og peber

*

 

Rens rodfrugterne, og skær dem i terninger eller skiver.

Skræl ingefæren, og riv den fint.

Riv skallen af appelsinerne, og pres saften der skal være ca. 2 dl.

Steg rodfrugter, ingefær og appelsinskal i en gryde med olie i 3-5 min.

Tilsæt appelsinsaft, og lad retten simre under låg, til grønsagerne er møre ca. 10 min.

Tag låget af, og kog væsken ind under omrøring ca. 5 min.

Smag til med salt og peber, og drys med hakket persille.

 

TIPS: Ovnbagte tomater:

Skær 500 g blommetomater eller cocktailtomater i halve og læg dem med skærefladen opad i et ovnfast fad med bagepapir.

Drys med salt og peber og evt. knust hvidløg.

Stænk med olie, og sæt fadet i ovnen ved 220 °C i ca. 30 min.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SkorzonerrodI sæson Juli til Oktober
• PastinakPastinakken kommer oprindelig fra Central- og Sydeuropa og blev brugt på samme måde som...
• PastinakPastinakken kommer oprindelig fra Central- og Sydeuropa og blev brugt på samme måde som...
• AppelsincoulisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os