.jpg)
 
Bønner er en god ledsager til grillmad, især svinekød. Den dejlige lugt af bønnegryde er uimodståelig. 
Her er en lille bønnehemmelighed: Du kan faktisk trylle en helt almindelig dåse bønner i tomat om til et helt fantastisk tilbehør. 
 
Dåse med bønner i tomat 
100 g bacon, skåret i strimler 
½ løg, finthakket 
1 hvidløgsfed, finthakket 
2 dåser hvide bønner i tomat 
2 spsk worcestershiresauce 
2 spsk dijonsennep 
1 (måske 2) stænk tabascosauce 
½ tsk chilipulver 
½ tsk stødt spidskommen 
2 spsk brun farin 
salt og kværnet sort peber 
 
Forvarm ovnen til 160°C. 
Steg baconstrimlerne i en stegepande til er gyldne, men stadig bløde. 
Bland løg i og steg videre i 3 minutter. 
Tilsæt hvidløg og steg videre i 1 minut. 
Hæld baconblandingen over i et ildfast fad. 
Hæld bønnerne i sammen med sennep, tabasco, chilipulver, spidskommen og farin. 
Smag til med salt og peber. 
Sæt fadet i ovnen og bag indtil bønnerne bobler i toppen, og saucen begynder at blive hård langs kanterne af fadet. 
Bønnerne skal have en god halv time i ovnen. 
 
Tips: BBQ-bønner kan godt varmes op igen i mikroovnen eller ved lav varme i en gryde. Dette er selvfølgelig kun muligt hvis der er noget tilovers, og det plejer der ikke at være.