
 
Jeg er egentlig imod anvendelsen af færdigprodukter, da de aldrig bliver rigtig gode, og kvaliteten sjældent kommer i nærheden af den ægte vare.
Da mange af os danskere imidlertid har en svaghed for bearnaisesauce - og den ægte vare er svær at lave og næsten udelukkende består af smør - vælger jeg her at gøre en undtagelse med tilføjelsen: 
Drop pakkens anvisninger og skrot smørret.
3 personer
 
# Ingredienser
3 dl skummetmælk eller minimælk
1 pose bearnaisepulver
 
* Tilberedning
Halvdelen af skummetmælken samt bearnaisepulveret kommes i en gryde og koges op under piskning.
Når saucen er jævn og glat, spædes med resten af mælken, til passende konsistens. 
Saucen koges igennem.
 
Tips: Samme princip kan anvendes til alle pulversauce, og da energien er nogenlunde tilsvarende, kan de fint indgå i en slankende kostplan. Men da der ikke er fibre eller grønsager i disse sauce, vil de ikke mætte af betydning, og man bør derfor begrænse sig til 1 dl. 
Hvis man yderligere har adgang til frisk estragon eller kørvel, kan det anbefales at hakke lidt i, da saucen derved får mere karakter.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:           1,0 g   15e%
Protein:        4,2 g  28e%
Kulhydrat:    8,3 g  57e%
Kostfiber:    0,0 g
Energiindhold: 249 kJ