
 
1 pakke frossen butterdej 
50 g gær 
2 dl vand 
500 g hvedemel 
85 g frisk flødeost 
2 æg 
2 spsk olie 
Lad butterdejen tø op. 
Rør gæren ud i håndvarmt vand. 
Lad det stå, til det skummer. 
Hæld hvedemel og salt op i en skål. 
Mos flødeosten i en mindre skål og pisk et æg samt olien i. 
Hæld det over melet sammen med gæren. 
Ælt dejen til den er blank. 
Lad den hæve til dobbelt størrelse i en smurt ren skål med smurt husholdningsfolie over i en times tid. 
Slå dejen ned og ælt den igennem. 
Læg butterdejspladerne tæt og pak dem over hvedebrødsdejen. 
Ælt det grundigt sammen. 
Rul dejen ud 3-4 gange og pak den sammen. 
Form et aflangt brød, der lægges på bagepapir og hæver en halv time (dækket med film). 
Klip dybe indsnit i dejen med en saks og lad brødet hæve endnu 30 minutter. 
Smør det med pisket æg. 
Bages i en varm ovn ved 220°C i 25 minutter. 
Skru ned til 200°C og lad brødet bage 25 minutter til. 
Lad det køle af på bageristen. 
Variation: 
Rosinbrød bages efter opskriften, men ælt 50 g rosiner i sammen med butterdejen. 
Smør brødet med æg efter 25 minutter bagning. 
Drys med perlemelis og bag 25 minutter til.