Logo

Blommechutney med æbler og rosiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blommechutney med æbler og rosiner


Chutney stammer oprindeligt fra Indien, hvor det bruges som tilbehør til madretter. Denne lækre chutney med blomme, æbler og rosiner kan blandt andet bruges til karryretter eller til ost 


300 g blommer
150 g madæbler
1 rødløg
1/2 chilifrugt
1-2 dl æblecidereddike
2-300 g sukker
75 g rosiner
75 g usvovlede tørrede abrikoser
3 stjerneanis
6 hel allehånde
6 enebær
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
Atamon eller spiritus til skylning af glas


Skær blommerne i både, kasser blommestenene.
Skræl æblerne, og fjern kernehuset.
Skær æbler og løg i både.
Rist krydderierne på en tør pande.
Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad dem simre i 30-40 minutter,
indtil chutneyen tykner.
Smag til undervejs, og tilsæt evt. mere sukker eller flere krydderier.
Hæld chutneyen på skolede glas skyllet med Atamon.
 
Tips: Spis blommechutneyen til fx karryretter og ost.


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlommerBlommen stammer oprindeligt fra Asien. Det er en saftig stenfrugt, der kan være blåviolet,...
• Victoria blommerFrugten modner i september. Store, ovale frugter med rød-orange dækfarve og gult kød, der...
• BlommekageHer er opskriften på en lækker blommekage med marcipan og mandler. Server den næste gang...
• Choko drømEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!