Logo

Blommechutney med æbler og rosiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blommechutney med æbler og rosiner


Chutney stammer oprindeligt fra Indien, hvor det bruges som tilbehør til madretter. Denne lækre chutney med blomme, æbler og rosiner kan blandt andet bruges til karryretter eller til ost 


300 g blommer
150 g madæbler
1 rødløg
½ chilifrugt
1-2 dl æblecidereddike
2-300 g sukker
75 g rosiner
75 g usvovlede tørrede abrikoser
3 stjerneanis
6 hel allehånde
6 enebær
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
Atamon eller spiritus til skylning af glas


Skær blommerne i både, kasser blommestenene.
Skræl æblerne, og fjern kernehuset.
Skær æbler og løg i både.
Rist krydderierne på en tør pande.
Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad dem simre i 30-40 minutter,
indtil chutneyen tykner.
Smag til undervejs, og tilsæt evt. mere sukker eller flere krydderier.
Hæld chutneyen på skolede glas skyllet med Atamon.
 
Tips: Spis blommechutneyen til fx karryretter og ost.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her