1 æble 
½ dl grapefrugtsaft 
1 dl  pinjekerner 
25 g gær 
50 g smeltet smør 
1 ½ dl yoghurt naturel 
125 g durummel 
325 g hvedemel (evt. mere) 
1 tsk salt 
sammenpisket æg
  
Skyl æblet, fjern stilk og kernehus. 
Riv æblet på den grove side af rivejernet. 
Bland yoghurten med det smeltede smør og rør gæren deri. 
Tilsæt pinjekerner, grapefrugtsaft, revet æble, durummel, salt og det 
meste af hvedemelet. 
Ælt dejen blank og smidig. Lad dejen hæve lunt, tildækket i en skål i 1 
times tid. 
Sæt ovnen på 200ºC. 
Tag dejen op og ælt den igennem evt med lidt mere hvedemel. 
Form et brød og rids det, pensl det derefter med æg. 
Bag brødet 40 min. i ovnen til det er gyldent og gennembagt.