Logo

Brød med revne grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
½ pk. gær
½ l. yoghurt
1 ½ l hvedemel
1 reven gulerod
2 revne rødbeder.

Rør gæren ud i yoghurt, der har stuetemperatur.
Tilsæt halvdelen af melet.
Lad eventuelt denne dej stå i stuetemperatur natten over, så bliver
brødet bedre.
Næste dag blandes resten af melet, gulerod og rødbeder i.
Tilsæt evt. en anelse vand.
Ælt dejen godt igennem.
Dæk dejen med et rent klæde og lad den hæve i en skål i ca. 40
minutter.
Slå dejen ned, og lad den hæve igen, ca. 20 minutter
Ælt dejen forsigtigt igennem og form 2 brød.
Læg dem på en melet eller olieret plade.
Lad dem hæve 30 minutter.
Bag brødene i 35-45 minutter ved 200°C.
Brødet passer fint som tilbehør til vegetariske retter eller til supper.

Tips:
I stedet for gulerod og rødbeder kan tilsættes andre ting som fx. tyttebær, kommen, safran, nødder, fennikel eller ost. På den måde kan du anvende den samme opskrift, men altid byde på et nyt brød.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?