1 kg overmodne tomater 
1 rød peberfrugt 
¼ kg skalotteløg 
2 dl eddike 
Ca 75 g brun farin 
2 fed knust hvidløg 
¼ tsk nellike 
2-3 tsk kanel 
Ca ¼ tsk muskatnød 
¼-¾ tsk cayennepeber 
salt 
1 ½ tsk konserveringsmiddel
    
Tomaterne skoldes, flås og skæres i mindre stykker. 
Peberfrugt og løg hakkes fint og blandes i en tykbundet gryde med tomater, eddike, farin og krydderier. 
Det hele koger under låg ½-1 time, til saucen er jævn. 
Smages til med salt efter smag. 
Derefter pureres saucen gennem en sigte, tilsættes konserveringsmiddel og fyldes på glas eller i bredhalsede flasker. 
De tilbindes straks.
Chilisauce spises som supplement til krydrede kød- og fiskeretter og anvendes også til krydring af dressing, dip og kold sauce.