Logo

Emmerbrød med hasselnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1. dag - fordej:
3 dl håndlun vand (37°)
350 g emmermel
1 g gær (som en ært)
 
2. dag - brøddej:
4 ½ dl håndlun vand (37°)
3 tsk salt
1 spsk olie
500 g emmermel
50 g hasselnødder
 
Fordej: Vand og hvedemel blandes til en blød dej.
Gæren i blandes og æltes godt ind i dejen.
Henstår tildækket med et fugtigt klæde natten over på et lunt sted.
Brøddej: Hasselnødder, vand, salt, olie og halvdelen af melet blandes i et fad.
Fordejen iblandes.
Resten af melet tilsættes lidt ad gangen og æltes godt.
Dejen sættes til hævning i fadet ca. 1 time et lunt sted.
Dejen deles i 2 og formes til brød.
Efterhæver ca. 1 time under et fugtigt klæde.
Bages ved 200°C i ca. 50 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.135 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her