1. dag - fordej: 
3 dl håndlun vand (37°) 
350 g emmermel 
1 g gær (som en ært) 
 
2. dag - brøddej: 
4 ½ dl håndlun vand (37°) 
3 tsk salt 
1 spsk olie 
500 g emmermel 
50 g hasselnødder 
 
Fordej: Vand og hvedemel blandes til en blød dej. 
Gæren i blandes og æltes godt ind i dejen. 
Henstår tildækket med et fugtigt klæde natten over på et lunt sted. 
Brøddej: Hasselnødder, vand, salt, olie og halvdelen af melet blandes i et fad. 
Fordejen iblandes. 
Resten af melet tilsættes lidt ad gangen og æltes godt. 
Dejen sættes til hævning i fadet ca. 1 time et lunt sted. 
Dejen deles i 2 og formes til brød. 
Efterhæver ca. 1 time under et fugtigt klæde. 
Bages ved 200°C i ca. 50 min.