Logo

Filone

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Filone

Filone er et aflangt italiensk brød med spidse ender og skrå ridser i skorpen. Det ligner ciabatta, men er ikke så kraftigt i smagen. Krummen er en smule fastere og mindre porøs.
 4 brød

# Ingredienser
800 g hvedemel
200 g durumhvedemel
6 dl vand
15 g gær
20 g salt
olivenolie

* Tilberedning
Rør gæren ud i stuetempereret vand. 
Tilsæt hvedemel og salt. 
Læg dejen i et rent dejfad, der er penslet med olivenolie. 
Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer. 

Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i 4 stykker. 
Hvert stykke formes til et rektangel på ca 10 x 25 cm. 
Enderne snos, så de bliver spidse. 
Læg brødene på en bageplade, der er drysset med hvedemel. 
Rids brødene med 3 skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæver til dobbelt størrelse 1½-2 timer ved stuetemperatur. 

Tænd ovnen på 250 °C. 
Sæt brødene ind, når ovnen er varm. 
Brug en forstøver, og sprøjt brødene med vand 10 gange. 
Dæmp varmen til 220 °C, og bag brødene 30-40 min. 
Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige.


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.299 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?