
 
 
(1 stort brød eller flere små) 
30 g gær 
6 dl lunkent vand 
3-4 spsk olivenolie 
1 spsk fint salt 
600 g hvedemel 
300 g durumhvedemel 
et par kviste frisk rosmarin eller timian 
ca. 1 dl olivenolie 
2 spsk groft salt 
Gæren røres ud i vandet i et dejfad. Tilsæt salt, olivenolie og melet lidt ad gangen, mens man rører, indtil dejen kan æltes i hånden. Læg dejen på et meldrysset bord. 
Ælt dejen i 10 min., og drys hvedemel over, så dejen ikke klæber. Form dejen til en kugle. Hæld 1 dl olie i et rent dejfad, og vend dejen grundigt i olien. Dæk til med film, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted. Det tager ca. 2 timer. 
Slå dejen ned, og rul den ud, til den passer i en stor form eller bradepande. Smør formen med olie, eller dæk bunden med bagepapir, men pas på, det ikke krøller i hjørnerne, for så hænger dejen i. Læg dejen op i formen, og lad den hæve til dobbelt størrelse. 
Pluk bladene af krydderurterne, skyl dem, og fordel dem jævnt over dejen. Tryk krydderurterne ned i overfladen, så den får de traditionelle fordybninger. Dryp dejen med et par spiseskefulde olivenolie. 
Tænd ovnen på 225°, og stænk lidt vand ind i den varme ovn. Sæt brødet ind, og stænk igen med vand efter 5 min. Brødet bages i ca. 20-25 min., til det er gyldent. Lad brødet køle af på en bagerist. 
Man kan også forme dejen til små runde eller ovale focaccia. De skal ikke bage så længe.