Logo

Focaccia med fetaost og hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne variant af focaccia er let at lave og smager dejligt af ost og hvidløg. Det smager godt som tilbehør til italienske retter, supper. Med mindre hele brødet ikke er blevet spist da det kom ud fra ovnen.

 

1 brød - Denne variant er let at lave og smager dejligt af ost og hvidløg.

25 g gær
3 dl lunkent vand
¾ dl olivenolie
1 tsk groft salt
500-550 g hvedemel
150 g feta eller anden frisk, hvid gedeost
3 fed knust eller finthakket hvidløg

Rør gæren ud i det lunkne vand i et dejfad, og tilsæt olie og salt.

Rør melet i lidt ad gangen.

Osten smuldres ned i dejen og røres i sammen med hvidløg.

Tilsæt hvedemel, indtil dejen er smidig og elastisk.

Ælt dejen i 10-15 min.

Smør et dejfad med olivenolie, vend dejen i olien.

Dæk fadet til med et klæde, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 2 timer på et lunt sted.
Smør en bage plade med olivenolie.

Ælt dejen let, og læg den på et meldrysset bord.

Rul dejen ud, til den har samme størrelse som bage pladen, og læg den over på pladen.

Det er lettest, hvis man folder dejen sammen to gange, lægger den i det ene hjørne af pladen og folder den ud igen.

Dæk dejen til med film, og lad den efterhæve i 30 min.

Dejen pensles med olivenolie og drysses med groft salt.

Bag brødet i 20 min. ved 200°C. -  Lad det køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her