
 
8 stk. 
 
25 g gær (½ pakke) 
2 ½ dl vand 
1 tsk. groft salt 
½  dl olivenolie 
ca. 500 g hvedemel (8 dl) 
pensling: 2 spsk. olivenolie 
2 spsk. sorte oliven uden sten 
drys: 2 spsk. tørret rosmarin eller oregano og 1 tsk. groft salt 
 
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand. 
Tilsæt salt, olie og ca. ¾ af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat.
Lad den hæve tildækket ca. 1 ½, time ved stuetemperatur. 
Ælt dejen igennem og del den i 8 stykker. 
Form dej stykkerne til boller og tryk dem flade med håndroden til en tykkelse på ca. 1 cm. 
Læg dem på bageplade med bagepapir og efterhæv ca. 30 min. Lav et par fordybninger i hvert brød med fingrene. 
Pensl med olivenolie. Tryk oliven ned i dejens fordybninger og drys med rosmarin eller oregano og salt. 
Bag brødene midt i ovn ved 225° C ca. 15 min. 
Afkøl på rist.