Logo

Fransk landbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fransk landbrød

 

Et godt gammeldags hvedebrød bagt med sigtemel, der giver en tæt krumme. Opskriften giver to store brød, og de er velegnede til frysning - se tips.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time og 15 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 brød.

 

# Ingredienser til Fransk landbrød:

50 g gær

½ liter vand

350 g sigtemel

3 spsk rapsolie

1 spsk honning

2 tsk salt

ca. 400 g hvedemel

*

Sådan laves Fransk landbrød:

Opløs gæren i 1 dl lunkent vand, og tilsæt derefter 4 dl vand.

Rør sigtemel, olie, honning og salt i gærblandingen.

 

Sigt hvedemelet i, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.

 

Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker.

Form dem til runde eller aflange brød.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Lad dem efterhæve tildækkede et lunt sted i 30 min.

 

Pensl brødene med lunkent vand, og drys et tyndt lag sigtemel over.

Sæt bagepladen på nederste ribbe i en 200 °C varm ovn.

Bag brødene i ca. 30 min.

Bank under et brød - det skal lyde hult -

eller tjek med et stegetermometer, der skal vise 98 °C.

Afkøl brødene en bagerist.

 

Tips: Pak brødene i fryseposer, mens de endnu er lune, hvis de skal fryses.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


----------- ooo OÔO ooo -----------

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.438 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her