Logo

Græsk olivenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 stk

25 g gær
2 ½ dl vand
1 tsk salt
½ dl olivenolie (3 spsk)
1 æg
ca. 500 g hvedemel
100 g dansk fetaost
15 sorte oliven uden sten
æg til pensling

Rør gæren ud i dejfadet med ½ dl lunkent vand. Tilsæt resten af vandet, som også skal være lunt, sammen med salt, olivenolie og let sammenpisket æg. Rør det meste af melet i og ælt dejen godt og grundigt. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem. Tag ½ fra og rul resten af dejen ud i en aflang flade. Skær osten i mindre tern og fordel den på dejen med skivede oliven. Rul dejen sammen som en roulade på den lange led og form den til en ring på plade med bagepapir. Resten af dejen trilles til en bolle, som lægges i midten af ringen. Den skal fylde ringen ud.
Efterhæver, tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Pensles med sammenpisket æg.
Bages på næsrnederste rille i forvarmet ovn ved 200º i ca. 30 min.
Afkøles på rist og spises, gerne med usaltet smør, da fetaosten salter brødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.496 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her