Sommerhittet fra mormors have - som forret eller tilbehør. 
750 g friske, grønne bønner 
2 løg 
50 g stribet, røget bacon 
3-4 spsk æbleeddike, hvidvinseddike eller cidereddike, 
salt og friskkværnet peber 
2-3 spsk solsikkeolie 
Skyl bønnerne, skær enderne af. 
Lad 2 l vand koge op i en gryde og tilsæt salt. 
Læg bønnerne i og lad dem koge under låg i 10-12 minutter og giv dem et koldt brusebad bagefter. 
Halver de lange bønner. 
Pil løgene og hak dem, læg dem ned til bønnerne. 
Skær bacon i små terninger og steg dem sprøde ved middel varme. 
Hæld vineddike ved og rør rundt i salaten. 
Krydr med salt og peber, bland olien i. 
Passer især godt til brasede kartofler og steg. 
Varianter: 
Bønner uden bacon 
I stedet for bacon: lad 1 dåse tunfisk dryppe af, findel den og bland den i. 1 knust fed hvidløg passer også til denne marinade. Eller: tilbered den med tomat-vinaigrette.