Logo

Grøn ketchup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grøn ketchup

 

Det er sjovt at lave sin egen ketchup og det smager godt! Du kan selv bestemme farven, ved at bruge grønne, røde eller gule tomater.

Arbejdstid: 25 min. Koge tid: 40 min. ca. 1 liter.

 

#

1 kg grønne tomater

1 løg

1 stort æble

1 grøn peberfrugt

1 grøn chili

25 g skrællet frisk ingefær

2 dl vand

2 dl vineddike

75 g sukker

1 spsk salt

evt. konserveringsmiddel

*

 

VASK tomaterne og skær dem i både.

Pil løget og skær det i både.

Skræl æblet og skær det i både uden kernehus.

Rens peberfrugten og skær den i mindre stykker.

Hak det hele fint sammen med chili og ingefær i en foodprocessor eller gennem en kødhakkemaskine.

 

KOM de hakkede ingredienser i en gryde.

Tilsæt vand og lad det koge under omrøring 20-30 min.

 

BLEND ketchuppen jævn og tilsæt vineddike, sukker og salt.

Kog det til passende konsistens, tilsæt evt. konserveringsmiddel og fyld ketchuppen på rengjorte, skoldede flasker eller glas, der lukkes med det samme.

 

TIPS: Prøv også opskriften med røde tomater, rødløg, rød peberfrugt og rød chili.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her