4 dl knækkede hvedekerner 
51/2 dl vand 
2 spsk olie 
4-5 dl vand 
1 spsk sirup 
1 spsk salt 
1 ½ spsk stødt anis eller fennikel 
50 g gær 
ca. 1 ½ L hvedemel 
ca. 71/2 dl rugmel 
Kog hvedekerner og vand. Lad det køle af i 30 min. 
Hæld det i en dejskål. 
Tilsæt olie, koldt vand, sirup, salt og krydderi. 
Check, at væsken er 37º og opløs gæren i blandingen. 
Bland melet i, men gem lidt til brødet skal æltes senere. 
Ælt dejen smidig.  
Hæver tildækket i ca. 45 min.
Ælt dejen på bagebordet med resten af melet. 
Del den i fire stykker og form dem til buttede brød. 
Læg dem i en smurt bradepande to og to ved siden af hinanden. 
Hæver tildækket i ca. 45 min.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º ca. 45 mm. 
Afkøles tildækket på en bagerist.