Logo

Hvedekornssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 - 4 portioner

200 gram hele hvedekerner
½ usprøjtet appelsin
1 laurbærblad
1 tsk sorte peberkorn
havsalt
3 spsk eddike el. 2 spsk citronsaft.
3 spsk olivenolie
sukker, rørsukker, honning eller ahornsirup
1 fed hvidløg
1 deciliterrosiner
2 decliter skalotteløg, rødløg el. porrer
2 små stilktomater
1 bundt salat
evt. fennikelknold
evt. salte kapers
2 deciliter krydderurter
Krydderier (fx paprika, peber, rød/grøn peber, cayennepeber, mild chili, korianderfrø, spidskommen, kanel)
evt. 300 gram oksesteg, gerne en rest fra middagen
 
Skyl appelsinen og skær den gule skal af.
Kog hvedekernerne i rigelig letsaltet vand med lauerbærblad, peberkorn og appelsinskal til kernerne er møre, ca. 25-30 min.
Hæld hvedekernerne til afdrypning i en sigte.
Kom hvedekernerne i en skål og hæld olie og eddike el. citronsaft over.
Smag til med krydderier, salt og peber og en smule sukker, rørsukker, honning el. sirup.
Vend kernerne rundt med en ske og lad dem afkøle.
Pil og hak hvidløget fint.
Pil løgene, skyl og rens grønsagerne og skær alt i små tern.
Skyl tomaterne og skær dem i små både.
Skyl krydderurterne og hak dem groft.
Bland grønsager, krydderurter og rosiner i skålen.
Skyl salaten og riv bladene i mindre stykker og kom dem i skålen.
Smag hvedekornessalaten til en sidste gang.
Dr.dk/dagensdanmark 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.675 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her