Logo

Hverdagsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
3 dl vand
25 g gær
1 spsk olie
1 tsk salt
1 spsk fennikel (hel eller stødt)
2 mellemstore kartofler
ca. 9 dl hvedemel

Varm vandet op til 37º og opløs gæren i det.
Tilsæt olie, krydderier og de skrællede og revne kartofler.
Rør 8 dl hvedemel i og ælt dejen. Hæver 30 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt mere hvedemel ind i den, til den bliver
glat og elastisk.
Form den til et rundt eller ovalt brød.
Lav et par snit i det med en skarp kniv.
Drys lidt hvedemel over og lad brødet hæve på en bageplade dækket med bagepapir i 30 min.
Bages i den nederste del af ovnen ved 225º i 30 min.
Afkøles tildækket på en bageplade.
Brødet er godt til smørrebrød og som tilbehør til middagsmaden.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stuvede porrerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Karamelliserede sommerløg med hyldeblomst, rosin og pinjekernerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tomat-appelsinsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svestkove Knedliky - Plum DumplingsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os