1 kg mellemstore kartofler 
½ l vand 
2 tsk groft salt 
Dressing: 
2 bæger salat yoghurt (500ml) 
1 finthakket løg (50g) 
1 dl finthakket syltetasie (100g) 
1 spsk asielage 
2 tsk karry 
2 tsk sukker 
½ tsk groft salt 
Pynt: Karse. 
Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. 
Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt. 
Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 9 min. 
Hæld kartoflerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
Dressing: Rør salatyoghurten sammen med de øvrige ingredienser. 
Vend de afdryppede, lune kartoffelskiver i dressingen og smag til.  
Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Tips: I stedet for at finthakke løg og asie kan de blendes sammen med asielage i ca. 1 min.