2 ½ dl  bulgur (knækket hvede) 
3 skalotteløg skåret i tynde skiver 
1 ¼ dl  hakket persille 
2 spsk  friskpresset citronsaft 
1 ½ tsk  salt 
romainesalatblade 
500 g  røde kartofler skåret i 1 cm. tern 
1 stor hakket tomat 
3 spsk  hakket olivenolie 
½ tsk  friskkværnet sort peber 
 
Læg bulguren i en stor skål og dæk den med koldt vand, lad den stå 1 time.
Lad den dryppe af, hæld overskydende vand fra. 
Læg imens kartoflerne i en gryde med så meget vand, at de er dækket, og bring dem i kog.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad kartoflerne simre i 10 minutter, 
eller indtil de er møre.
Hæld vandet fra. 
Bland skalotteløg, tomat, persille, mynte, citronsaft, olivenolie, salt, peber, kartofler og bulgur i en stor skål.
For en stor skål med romaineblade, og øs salaten over det grønne.