Logo

Kartoffelgratin 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelgratin 3

#

400 g bagekartofler, skåret i små tern eller skiver
50 g hakket løg
2 æg
1 dl fløde
hvidløg efter behag
salt og hvid peber

evt et drys rosmarin
*
Alle ingredienser blandes og fyldes i smurte ramekinforme.
Bages i ovn ca. 1 time ved 150 ºC

 

Tips: kan eventuel tilsættes spinat og grønne urter

Bruges een timbaleform vil bagetiden være 1 time ved 200 ºC.

 

Se også: Pommes Anna i portions-ramekiner 

 

Ramekin eller Timbale?

Ramekin: Små porcelænsskåle, ca 7 cm i diameter. Oprindelse via fransk ramequin, af middelnederlandsk rammeken, diminutiv af dialektalt ram 'fløde', jævnfør tysk Rahm, hollandsk room

 

Timbale form: Porcelæns-, glaseret keramik-, metal-, eller ovnfast glas portionsskål (12-20 cm i diameter), brugt til tilberedning og servering af fx tilbehør til hovedretter eller til desserter. Oprindelse fra fransk timbale af ældre fransk tamballe 'pauke', lånt via spansk fra arabisk tabl 'tromme'.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.064 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1193515-10-2017 15:53:29 madABC.dk
Hej karlo V. Andersen. Jeg har opdateret opskriften og beskrevet forskellen mellem ramekin og timbale.
1193415-10-2017 14:28:28 karlo V. Andersen
Timbaleforme er det det samme som tramakiner? Jg kan ikke få det til at lykkes, mn måske de skal stå et øjeblik før de hældes ud af formen?

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her